Műgyantabevonatok

Az öntött és kent padó esztétikus

Az öntött és kent padló illetve falbevonatok esztétikusságuknak illetve jó tisztíthatóságuknak, hézagmentes megjelenésüknek köszönhetően jelentős szerepet vívtak ki az ipari és lakossági területen és a felületvédelemben. Egyre többen választják burkolólap helyett garázsok, tárolók műhelyek bevonataként is. Nagyteljesítményű és nagy precizitást igénylő gépek ma már nem telepíthetők a porosodó, nehezen tisztítható betonfelületre. A higiéniai előírások szigorodásával az élelmiszeripar illetve kórházak területén szinte kizárólagos megoldás jelent a hézagmentes műgyanta burkolat.

Leggyakoribb műgyantabevonat tipusok:

Páraáteresztő vékonybevonat, megjelenésében a betonfestékeket idézi, azonban nagyobb ellenállóképessége és páraáteresztő képessége folytán tartósabb eredmény érhető el. Átlagos vastagság: 0,2-0,3 mm. Ez nem betonfestés !!! A szakszerűen elkészített vékonybevonat tartósabb használatra is alkalmas.

Pormentesítés két rétegben költségtakarékos megoldás arra az esetre, ha elsősorban a felület jobb takaríthatósága a cél, de nem elvárt a tökéletes tisztántartás, vagy a felület kisebb terhelésnek van kitéve.

Többrétegű sima, vagy csúszásmentes bevonat. Jellemzően ezt a burkolattípust értjük 'öntött' műgyanta bevonat alatt. A 2-3 mm átlagos vastagságú ipari bevonat epoxi, poliuretán vagy poliészter gyantából készülhet, és felhordása glettvassal vagy teddy hengerrel történik. Ez a bevonat már tartalmaz úsztató réteget, mellyel a felület kisebb egyenetlenségei kiegyenlíthetők, és vastagságának köszönhetően ez a burkolattípus már közepes illetve nagy terhelést is elvisel. A bevonatot kvarchomok szórással elkészítve csúszásmentes kivitelben ajánljuk a fokozott csúszásveszély fennállása esetén. A zárórétegbe csipsz szemeket szórva a padló optikailag kevésbé karcolódik, változatos megjelenést biztosít.

Különleges műgyanta padlók:

Dekor padlók olyan kőhatású bevonati rendszerek, melyek az égetett színes kavicsoknak köszönhetően természetesebbé, színesebbé, egyedi megjelenésűvé teszik a padlót. Nagy szilárdságuknak köszönhetően, ipari igénybevételre is javasoltak. Enyhén csúszásmentes tulajdonsága, fokozott karcállósága révén üzlethelyiségek, garázsok ideális bevonataként is kiválóan funkcionálnak. 2-4 mm vastagságban enyhén csúszásmentes.

Antisztatikus vagy vezetőképes epoxiburkolat olyan területeken nélkülözhetetlen ahol a munka és személyi biztonság miatt nem engedhető meg a felület feltöltődése. Vezetőképes ipari burkolatot vegyi üzemekben, festőműhelyekben, műtőkben, számítástechnikai- illetve autó- alkatrészgyártó vállaltoknál, illetve gyógyszeripari cégek tisztatereiben, oldószertárolóiban készítettünk átlagosan 2-4 mm vastagságban.

Nagy kémiai ellenálló-képeséggel rendelkező vegyszerálló bevonataink a vegyi terhelésnek megfelelően választott anyagból, több (3-4), rétegben készülnek sima, vagy csúszásmentes kivitelben, 3-4 mm átlagos vastagságban.

Polimer beton felületek 6-10 mm átlagos vastagságban kerülnek terítésre. Alkalmasak régi elhasználódott, kitöredezett betonfelület felújítására. Ez a burkolat gyakorlatilag önhordó. A terhelésből adódó újabb kitöredezések gyorsan és jól javíthatók. Alkalmasak lépcsők felújítására is.

Nagy repedésáthidaló képességgel bíró poliuretán illetve epoxi-poliuretán rendszereink kültéren is kiválóan ellenállnak az időjárás változékonyságából adódó fokozott terhelésnek. 2-4 mm vastagságban készítjük.

Gyorsan, akár egy nap alatt is elkészíthető akrilát alapú bevonati rendszereinket azok számára ajánljuk, akik nem engedhetnek meg a termelés kiesést hosszabb időre. A bevonati rendszer 200-300 m2-ig 1 max. 2 nap alatt elkészül és a záróréteg felhordását követő 2-3 órán belül járható, 8 óra után terhelhető. Akár 0 oC-on is elkészíthető a burkolat. 3-5 mm vastagságban készítjük.

Bevonatok friss betonra. Friss, egy-két napos betonfelületre is elkészíthető bevonati rendszer, amennyiben a betont 'földnedves' állapotban készítik el így jelentős időmegtakarítás érhető el. 2-3 mm vastagságban készítjük.

Referencia galéria

Tekintse meg a referencia munkáinkból készített galériát